lördag 1 augusti 2009

Den här veckan har varit riktigt händelserik!
I tisdags åkte vi ut till sommarstugan med mamsen och morbror Fredde, vi skulle vara därute hela veckan var det tänkt.
Vi satt och spanade i rastgården och helt plötsligt börjar mamsen skrika "snok snok snok", vi förstod inte alls vad hon pratade om förens jag (Idden) vände mig om och såg en lång svart svans som försökte krypa in genom stängslet till oss...konstigt med en svans utan kropp föresten.
Morbror Fredde sprang fram till oss och tog tag i svansen drog ut den och slängde iväg den, den hamnade nere vid dass och Fredde gick dit och bar iväg med den långt bort ifrån oss.
Puh vilken tur att mamsen såg den innan den hann att krypa in, hela jag flög upp i luften av skräck när jag såg den, nog för att jag är en tuff kille men en svans utan kropp är läskigt.
Sen på natten mellan tisdag och onsdag så lyckades Wilma fånga en mus i rastgården, hon åt upp allt själv men lämnade bakdelen till Fredde som hittade den på morgonen.
Wilma var så mätt att hon inte ville ha frukost, så jag och lillplutten kunde sno hennes mat också.
På torsdagen fick vi vara ute i koppel allihop, det fanns så mycket spännande att kika på, Wilma tog den längsta promenaden medan jag föredrog att stå och titta på vattnet och änderna.
Sen framemot eftermiddagen kom mamsen ut till oss och sa att det skulle bli så dåligt väder så att vi fick sova inne i stora stugan med dom.
Precis när vi kommit tillrätta därinne så började det åska och blixtra och regna, det var inte så farligt förens åskan var precis ovanför oss och slog ner så hela huset skakade.
Då var det tur att vi var hos mamsen som kunde ta hand om oss för vi blev jätterädda.
Sen började det blåsa och regna ännu mer, det var nästan storm.
På natten när mamsen och morbror Fredde sov så hörde vi hur det verkligen blåste därute.
På morgonen så upptäckte dom att båten hade sjunkit, den låg med fören på botten helt vattenfylld. Det fanns inget dom kunde göra själva för båten var för tung, så vi väntade och väntade och på eftermiddagen kom våra grannar på ön och hjälpte dom att få upp båten, men då upptäckte dom att det gått hål i botten på den :(
Så vi hade ingen båt att ta oss hem med, som tur var så kunde en av grannarna skjutsa oss så att vi tog oss hem.

Här är båten innan det slutade blåsa.

4 kommentarer:

  1. Tur att ni inte blåste bort i stormen! Den där ormen lät lite otäck också!
    Hoppas er nästa vecka blir lugnare! :)
    Ta hand om er!!

    Tasskram
    //Tre katter

    SvaraRadera
  2. Jösses vilken vecka. Händer ju massor ju. Jobbigt det där med båten. Hoppas att det går att laga!

    SvaraRadera